četvrtak, 25. listopada 2012.

Prva sjednica Vijeća


U Kostreni je prošlu subotu, 20. listopada, održana prva sjednica Vijeća SIH.a u ovom sazivu.

Iako nemam točnih podataka, mislim da neću pogriješiti ako kažem da je ovaj saziv Vijeća uvjerljivo najmlađi u povijesti našeg Saveza - prosjek godina je tek 32! Osobno, to mi je izuzetno drago i nadam se da će oni ne samo formalno već i svojim svježim idejama i entuzijazmom pokazati da smo stvarno pokret za mlade i pokret mladih.

Na sjednici je bilo nazočno 10 članova Vijeća dok je dvoje opravdalo svoj izostanak.
Evo što su odlučili:


Vijećnici su prvo usvojili Poslovnik o radu Vijeća, dakle donijeli pravila po kojima će raditi. Potom se prešlo na kooptiranje troje članova Vijeća koji nisu izabrani na Saboru. Od četiri prijavljena kandidata, dva mjesta iz "ženske kvote" pripala su Sanji Bundalo iz US Sv. Juraj iz Bjelovara, te Sonji Sić iz OI Pakra iz Pakraca, a posljednje, 15. mjesto vijećnici su dodijelili Marjanu Paviću iz OI Sirius iz Varaždina.

Mladost ovoga Vijeća odlično nadopunjuje iskustvo i mudrost Zdenka Hudine kojeg su stoga vijećnici i izabrali za Predsjednika Vijeća. Na dužnost dopredsjednice izabrali su pak Mirelu Varović.

Potom se krenulo u biranje predsjednika odbora Vijeća SIH-a:

  • za predsjednicu Programskog odbora izabrana je Helen Marie Kerovec,
  • za predsjednicu Odbora za naobrazbu - Sanja Bundalo,
  • za predsjednika Financijskog odbora - Stanko Horvat,
  • za predsjednika Odbora za normativne akte - Hrvoje Novak,
  • za predsjednika Stegovnog povjerenstva - Luka Bukvić,
  • za predsjednicu Odbora za prigovore, pritužbe i žalbe - Mirela Varović. 


Izabrani predsjednici imaju zadatak do sljedeće sjednice predložiti članove svojih odobora.

Vijećnici su zatim usvojili Strateški plan SIH-a o kojem ste čitali u prethodnom postu, potvrdili imenovanje članova Izvršnog odbora, te donijeli odluku o pokretanju natječaja za Glavnog načelnika (o tome ćemo drugi put).

Usvojili su kalendar aktivnosti za 2013. godinu i godišnji izvještaj o radu SIH-a za 2011. godinu, te pažljivo poslušali informaciju o izvršenju Proračuna SIH-a na dan 30.09.2012.

Slijedila je trenutno najintrigantnija tema: informacija o presudi Vrhovnog suda u vezi slučaja otoka Mladosti. Za sada samo najvažnije: vijećnici su dali suglasnost za pokretanje Ustavne tužbe. A o ostalom ćemo detaljnije u nekom sljedećem postu.

Donijeli su i sljedeće odluke:

  • Izvršni odbor se ovlašćuje da poduzme potrebne radnje oko preseljenja ureda na novu, povoljniju lokaciju (povoljniju i financijski i praktično)
  • produžuje se rok za izdavanje privremenih voditeljskih licenci na 31.12.2013.
  • staro Povjerenstvo za priznanja i odlikovanja nastavlja s radom do imenovanja novog, kako ne bi došlo do zastoja u radu pred svečanu dodjelu povodom 60-godišnjice
  • natjecanje Jin-Jang koje organizira OIP Jadran uvrštava se kalendar aktivnost kao 2. kolo lige za istraživače.

Sljedeća sjednica planirana je za prosinac.


Nema komentara:

Objavi komentar