ponedjeljak, 9. srpnja 2012.

Posjet iz WOSM-a

Split, 5-8.7.2012.



Protekli vikend ispunio je radni sastanak koji smo imali s delegacijom WOSM-a koju su činili: dopredsjednik europskog skautskog odbora Henrik Söderman (Finska),  kontakt osoba za WOSM-ovu podršku našem Novom Programu  Thomas Ertlthaler (Austrija), te regionalni menadžer WOSM-a za jugoistočnu Europu Jordan Bajraktarov (Makedonija).


Goste je zanimalo dokle smo došli u izradi našeg Novog Programa, s kojim se problemima susrećemo i kako nam oni mogu pomoći. Prema vlastitim riječima, bili su izuzetno zadovoljni onim što su čuli i vidjeli, čak i pomalo iznenađeni što nemamo potrebu za većom pomoći WOSM-a. Iako je o tome već bilo govora, zgodno je podsjetiti da nam WOSM pruža financijsku pomoć od 21000 eura koju ćemo upotrijebiti za ilustriranje i tiskanje novih priručnika te za izradu web stranica za potrebe Novog Programa, a veliku pomoć pruža nam i mentorstvo Scouting Ireland, kroz seminare i studijske posjete.


Naše goste iz WOSM-a poveli smo i u obilazak Splita i Trogira i predstavili im naše mogućnosti za organiziranje međunarodnih skautskih događanja. Koliko su bili oduševljeni viđenim, govori i činjenica da su i sami predložili da se neka od najvažnijih skautskih konferencija u skoroj budućnosti održi u Hrvatskoj.


Razgovarali smo i o trenutnim aktivnostima u WOSM-u, o suradnji s drugim regijama WOSM-a, posebno afričkoj i auroazijskoj, i o novim mogućnostima financiranja kroz različite projekte.

Sljedeći susret dogovoren je za lipanj 2013, a gosti su izrazili veliko zadovoljstvo i zahvalnost za organizaciju ovog susreta. I mi se pridružujemo zahvalama našim domaćinima: SSZ-u i Fisti u Splitu, te Jasi u Trogiru.

1 komentar: