srijeda, 16. siječnja 2013.

scouts.hr



Neki od vas sigurno su već i primijetili: nove web stranice SIH-a zaplovile su prostranstvima Interneta (u testni rad puštene su krajem studenog) i možete ih naći na adresi www.scouts.hr. Da, pridružujem se i ja vašem pitanju: "zašto je trebalo toliko dugo da se naprave?" i nemam dobar odgovor na njega. No, što je, tu je... krenulo je napokon. Ovo je, naravno, tek početak; stranice tek trebaju dobiti pravi dizajn (nisam ga još vidio ali navodno bi trebao biti jako atraktivan), treba prebaciti sve informacije sa starih stranica i nadodati još sve one koje nismo imali a trebali smo, treba dodati linkove na stranice udruga, vezu na fejs, itd., itd...
Uostalom, dajte i vi prijedloge što mislite da bi scouts.hr trebale imati.
No, najvažnije je da je krenulo redovito informiranje i nadam se da će tako i nastaviti.


Stare stranice www.sih.hr nalaze se na starom serveru i zbog toga često imaju tehničkih poteškoća, a kada se to riješi i kada se prebace sve informacije, ta adresa preusmjeravat će na scouts.hr.

*     *     *
A sad malo o tekućim događanjima...

Nemamo baš sreće s planovima: sjednicu Vijeća planiranu za prosinac poremetile su promjene s Betlehemskim svjetlom (koje su bile nužne zbog usklađivanja s posjetom Saboru, o čemu možete čitati na scouts.hr), potom se nije mogao osigurati kvorum zbog blagdana i zimovanja, a sjednicu planiranu za 19. siječnja opet će nam odgoditi snježne nedaće. Naime, prognoza je takva da je vrlo upitno bi li vijećnici koji ne žive u Zagrebu uspjeli stići na sjednicu. Odgađanje za tjedan dana ne bi imalo smisla jer se vikend poslije održava SOK. Sjednicu Vijeća ćemo dakle održati 2. veljače, a spajanje sa SOK-om bitno će nam smanjiti troškove, što nam je u ovom vremenu besparice vrlo važno. Nažalost.

I tako, odgađanje sjednice, odgađa i izbor Glavnog načelnika a s time i cjelokupno ekipiranje, što me ne čini nimalo sretnim, ali tu nema pomoći.

U međuvremenu, ne odmaramo se. Prošli vikend zatvorili smo se na dugačkom, dvodnevnom radnom sastanku, dopredsjednici, predsjednik Vijeća, dio Izvršnog odbora (koji nije bio bolestan ili u obavezama) i ja, te temeljito pretresli operativni plan rada za 2013., pokušali složiti proračun za 2013. (neće biti nimalo lako :-/ ) i dogovorili kako naš rad učiniti sustavnijim, kvalitetnijim i efikasnijim. Boravak u Dugoj Resi iskoristili smo i za susret s vodstvom tamošnjeg Odreda izviđača Spider, porazgovarali o njihovim uspjesima i problemima i o tome kako im Savez može pomoći.

No, o svemu tome više drugi put...

1 komentar: