petak, 21. rujna 2012.

Kosturi iz ormara


Kakve veze ima ovaj naslov s ovim prelijepim otokom na slici, zapitat ćete se. E nažalost, ima, ima...

"Kosturi iz ormara" je izraz koji političari obično upotrebljavaju za naslijeđene probleme iz prošlosti koji im odjednom iskoče na početku mandata. A prelijepi otok na slici je Obonjan, nekad naš "Otok mladosti".

Dobro, ovdje ovaj izraz možda i nije potpuno prikladan jer se ne radi o nečem skrivenom, već o problemu o kojem se više puta razgovaralo i na Vijeću i na Saboru i znali smo da kad-tad može iskočiti. I evo, iskočio je u najgore moguće vrijeme, baš na početku mandata novog vodstva. :-(

Naime, neki dan nam je stigla presuda Vrhovnog suda (udruge su je dobile na mail) kojom odbija našu žalbu i time u redovnoj sudskoj proceduri gubimo spor s gradom Šibenikom u kojem smo tražili raskid ugovora i temeljem toga obeštećenje za objekte na otoku. S gubitkom Otoka mladosti smo se već odavno pomirili, ali ono što je posebno loše u ovom trenutku jest da je presuđeno da moramo platiti ogromne sudske troškove, čiji puni iznos još ne znamo ali je svakako veći od milijun kuna. Trebam li uopće napominjati da tih novaca nemamo?

Ne znam koliko smijem komentirati sudsku odluku, pa i neću. Kronologiju slučaja lako možete saznati ako uguglate "Otok mladosti". Novine su bile pune toga.

Što sad? Uprli smo sve snage u traženje rješenja, ideja ima ali prerano je za detalje... Informacije o tijeku događaja ćete saznavati pravovremeno, ali pri tome ćemo morati imati u vidu interes Saveza kao stranke u postupku, što vam je sigurno jasno.

Bez obzira koliko je problem težak i koliko neminovno izaziva naše emocije, moramo mu pristupiti hladne glave i pokušati iznaći najpovoljnije rješenje.

Svakako, ovaj problem došao nam je u najgorem mogućem trenutku i uzet će nam puno vremena i energije koju bismo inače utrošili na korisnije stvari.

Ali što je tu je, idemo dalje...

Nema komentara:

Objavi komentar