srijeda, 27. ožujka 2013.

e-bilten

E-bilten Saveza izviđača Hrvatske
U petak, 22. ožujka 2013., na mail adrese svih udruga stigao je prvi broj E-biltena Saveza izviđača Hrvatske.

Nadam se da je i vas koji ste ga imali priliku vidjeti, baš kao i mene, ugodno iznenadio njegov izgled i sadržaj. Moja prva reakcija bila je: "ooo, ovo napokon nalikuje na jedno ozbiljno informiranje u jednom ozbiljnom savezu!".

Zajedno s novim web stranicama na kojima se novosti redovito objavljuju i svakim su danom sve bogatije sadržajem, zajedno s novom Facebook stranicom Saveza, kao i mailing listom, ovaj E-bilten uvodi nas u doba suvremenog, brzog, redovitog i kvalitetnog informiranja.

Stoga, želim uputiti iskrene čestitke našem načelniku za informiranje Milanu Macutu Mutnom, njegovom timu, kao i svima koji su doprinijeli u stvaranju biltena i web stranica. Želim im da nastave dobar posao i da naprave web stranice na koje ćemo moći biti ponosni.

E-bilten će redovno dolaziti na mail adrese svih udruga ali na njega se mogu pretplatiti i svi koji to žele. Dovoljno je ispuniti ovu prijavu.

Ne treba ni govoriti koliko je ovakav elektronski način izvještavanja brži i jeftiniji od dosadašnjeg tiskanog Biltena koji ovim odlazi u zasluženu mirovinu. Ovo je prilika da zahvalimo Damiru Donelliju Dampasu na velikom trudu i vremenu koje je uložio kao njegov dugogodišnji urednik, kao i svima drugima koji su sudjelovali u njegovom stvaranju.

I na kraju, ne zaboravite: Savez smo svi mi zajedno i informiranje može biti potpuno samo ako u tome sudjeluju svi. Stoga, šaljite vaše vijesti, najave, izvještaje... na adresu informiranje@sih.hr!

Prenosim riječi načelnika za informiranje:
-------------------------------------------------------------------

Dragi voditelji,

želimo Vas obavijestiti o promjenama u području informiranja u Savezu. Cilj nam je omogućiti kvalitetan i učinkovit pristup informacijama o djelovanju Saveza svim potencijalnim čitateljima, na način koji osobno izaberu. Zato smo, uz već postojeće, otvorili i nove kanale informiranja:

Internet stranica Saveza izviđača Hrvatske – www.scouts.hr – gdje će se objavljivati službene informacije i vijesti o djelovanju Saveza. Stranice su namijenjene općoj promociji djelovanja, aktivnosti i projekta Saveza kao nacionalne izviđačke organizacije u Hrvatskoj. Ciljani korisnici su (uz članove Saveza, izviđačke voditelje i roditelje članova), potencijalni partneri i donatori, roditelji budućih članova i sva ostala domaća i inozemna javnost. Stranica je dostupna, ali još uvijek u izradi te Vas tu molimo za razumijevanje.

E-bilten Saveza – bilten će redovito donositi informacije, obavijesti i podsjetnike važne za rad udruga i izviđačkih voditelja. Ako želite primati e-bilten, prijavite se na facebook fan page-u Saveza. Arhivu biltena moći ćete vidjeti na stranicama Saveza (Dokumenti / Javnost rada).

Facebook fan page  “Savez izviđača Hrvatske” -  www.facebook.com/scouts.hr - vidljiva i bez otvaranja osobnog Facebook profila. Stranica će biti namijenjena najširoj publici – sadašnjim i budućim izviđačima, roditeljima, prijateljima organizacije, zainteresiranim gostima… Fan page pruža priliku za interakciju s korisnicima i neslužbenu komunikaciju.

Facebook profil ”ured Saveza” (Saveza izviđača Hrvatske  - http://www.facebook.com/tajnik - namijenjen za komunikaciju s izviđačkim voditeljima („osobni“ profil ureda), na koji možete postavljati pitanja i izravno komunicirati s Uredom Saveza.

Facebook grupa „Savez izviđača Hrvatske“ - http://www.facebook.com/groups/328716883883635 - namijenjena svim zainteresiranima za unaprjeđenje rada Saveza i izviđačkog pokreta u Hrvatskoj. Članovi ove grupe mogu informirati ostale članove o svojim akcijama, pozivati ostale na zajedničko sudjelovanje, objavljivati svoje vijesti, priče, anegdote s logorovanja i sl. (administratori grupe brinuti će o pravilima ponašanja u skladu s vrijednostima izviđačkog pokreta).

Pozdrav,

Milan Macut
Načelnik za informiranje


Nema komentara:

Objavi komentar